Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku

Kulttuuripolku

 

Kulttuuri- ja taidekasvatussuunnitelma Kulttuuripolulla oppilas tutustuu peruskoulun aikana eri taidemuotoihin ja oman kuntansa/alueensa kulttuuriin. Kulttuuripolku on ohjelmallisesti etenevä esitys siitä, mitä taidelajia ja/tai kulttuurisisältöä kullekin vuosiluokalle voisi tarjota. Ohjelman tavoitteena on taata jokaiselle lapselle tutustuminen oman kunnan kulttuuritarjontaan ja taiteen harrastamisen mahdollisuuksiin. Kulttuuripolku pohjautuu valtakunnalliseen ja kuntakohtaiseen esi- ja peruskoulun opetussuunnitelmaan. Työpajat on suunniteltu tukemaan koulutuntien opetusta ja sisältöjä, ja se tarjoaa kokemuksellisen ja elämyksellisen oppimiskokemuksen.

OPS16/L2/s.19:
Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu:
”Perusopetuksessa oppilaita ohjataan ympäristön kulttuuristen merkitysten tunnistamiseen ja arvostamiseen sekä oman kulttuuri-identiteetin ja myönteisen ympäristösuhteen rakentamiseen. Oppilaat oppivat tuntemaan ja arvostamaan elinympäristöään ja sen kulttuuriperintöä.””Yhteistyö koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa rikastaa koulutyötä ja liittää sen ympäröivän yhteisön elämään ja eri asiantuntijoiden kanssa tehtävä yhteistyö parantaa koulutyön laatua.”

Ryhmille järjestetään koulupäivän aikana taidetyöpajoja sekä vierailuja kunnan kulttuurilaitoksiin- ja kohteisiin, taideopetusta antaviin oppilaitoksiin ja yhdistyksiin. Vierailukokonaisuudet on suunniteltu yhdessä kulttuurilaitosten, taiteen perusopetusyksiköiden, taiteilijoiden ja opettajien kanssa. Kulttuuripolkua tuottaa ja koordinoi Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku. Toimintaa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja alueen kunnat. Konsepti on valtakunnallinen: www.kulttuurikasvatussuunnitelma.fi / www.lastenkulttuuri.fi

Klikkaamalla alla olevista linkeistä pääset Lappeenrannan PedaNetin yhteistyötilojen Kulttuuripolkuun ja kuntien tarjontaan. 

Imatra Kulttuuripolku

Lappeenranta Kulttuuripolku

Lemi Kultuuripolku

Taipalsaari Kulttuuripolku

Parikkala Kulttuuripolku


Kulttuurin ja taiteen kokemukset kuuluvat tasavertaisesti kaikille.

Luumäki, Ruokolahti, Rautjärvi ja Savitaipale työstävät vielä omia kulttuurisivujaan.

Lappeenrannassa mallinnetaan Taidetestaajat-hanketta paikallisesti. Kulttuurisuihku vie koko ikäluokan taidelaitoskäynnille. Kulttuurikäynti toteutetaan vuosittain joko yhdelle tai kahdelle ikäluokalle. Lappeenrannan PedaNetin sivulla lisää.

Kulttuuri- ja taidekasvatussuunnitelma Kulttuuripolku on opettajille tarkoitettu työkalu. Kulttuuripolulla oppilas tutustuu peruskoulun aikana eri taidemuotoihin ja oman kuntansa/alueensa kulttuuriin. Kulttuuripolku on ikäluokittain ja ohjelmallisesti etenevä esitys siitä, mitä taidelajia ja/tai kulttuurisisältöä kullekin vuosiluokalle voisi tarjota. Etelä-Karjalassa toimintaa koordinoi Lastenkulttuurikeskus Metku. Toimintaa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja alueen kunnat.

Kurkkaa Suomen kunnissa toimivia Kulttuuripolkuja.

Vuosittain julkaistava Opettajan opas esittelee eri mahdollisuuksia ja kontakteja kunnan kulttuuri- ja taidetoimintaan.

Lappeenrannan kaupungin kustannuksissa noudatetaan yhtenäisiä kustannusraameja.
Maakuntien kuntien linja on samansuuntainen.

Lpr:n kaupungin varauslomake.

Lappeenrannan kaupungin työntekijöille ja muille.

K9-Kortti Lappeenranta

9-luokkalaiset saavat K9- kortit, joiden tarkoitus on motivoida oppilaita käyttämään kaupungin kulttuuripalveluita itsenäisesti. Kortilla pääsee osallistumaan maksutta kaupungin kulttuurilaitosten tarjontaan. K9-kortilla ei voi tehdä ryhmävarauksia!

Klikkaa tästä rekisteröitymään K9-kortin mobiiliversioon!
Kun olet rekisteröitynyt, niin tästä linkistä pääset jatkossa aina kirjautumaan K9-mobiilisivulle: kulttuurikortti.fi/k9lappeenranta

 

 

 

 

K9-kortin esittelydiat

K9-Mobiilikortti

Jätä meille palautetta!