Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku

Kulttuuripolku

Kulttuuri- ja taidekasvatussuunnitelma Kulttuuripolulla oppilas tutustuu peruskoulun aikana eri taidemuotoihin ja oman kuntansa/alueensa kulttuuriin. Kulttuuripolku on ohjelmallisesti etenevä esitys siitä, mitä taidelajia ja/tai kulttuurisisältöä kullekin vuosiluokalle voisi tarjota. Ohjelman tavoitteena on taata jokaiselle lapselle tutustuminen oman kunnan kulttuuritarjontaan ja taiteen harrastamisen mahdollisuuksiin. Kulttuuripolku pohjautuu valtakunnalliseen ja kuntakohtaiseen esi- ja peruskoulun opetussuunnitelmaan. Työpajat on suunniteltu tukemaan koulutuntien opetusta ja sisältöjä, ja se tarjoaa kokemuksellisen ja elämyksellisen oppimiskokemuksen.

OPS16/L2/s.19:
Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu:
”Perusopetuksessa oppilaita ohjataan ympäristön kulttuuristen merkitysten tunnistamiseen ja arvostamiseen sekä oman kulttuuri-identiteetin ja myönteisen ympäristösuhteen rakentamiseen. Oppilaat oppivat tuntemaan ja arvostamaan elinympäristöään ja sen kulttuuriperintöä.””Yhteistyö koulun ulkopuolisten toimijoiden kanssa rikastaa koulutyötä ja liittää sen ympäröivän yhteisön elämään ja eri asiantuntijoiden kanssa tehtävä yhteistyö parantaa koulutyön laatua.”

Ryhmille järjestetään koulupäivän aikana taidetyöpajoja sekä vierailuja kunnan kulttuurilaitoksiin- ja kohteisiin, taideopetusta antaviin oppilaitoksiin ja yhdistyksiin. Konsepti on valtakunnallinen: www.kulttuurikasvatussuunnitelma.fi / www.lastenkulttuuri.fi

Klikkaamalla alla olevista linkeistä pääset kuntien tarjontaan:

Imatra Kulttuuripolku

Lappeenranta Kulttuuripolku

Lemi Kultuuripolku

Taipalsaari Kulttuuripolku

Parikkala Kulttuuripolku

 

Luumäki, Ruokolahti, Rautjärvi ja Savitaipale työstävät vielä omia kulttuurisivujaan. Lappeenrannassa mallinnetaan Taidetestaajat-hanketta paikallisesti. Kulttuurisuihku vie koko ikäluokan taidelaitoskäynnille. Kulttuurikäynti toteutetaan vuosittain joko yhdelle tai kahdelle ikäluokalle. Lappeenrannan PedaNetin sivulla lisää.

Kurkkaa Suomen kunnissa toimivia Kulttuuripolkuja.

Maakuntien kuntien linja kustannuksissa noudattaa yhtenäisiä kustannusraameja.
Lpr:n kaupungin varauslomake

Lappeenrannan kaupungin työntekijöille ja muille.

K9-kortin edut liitetään harrastupassiin syksyllä 2020

9-luokkalaiset ovat vuosittain saaneet K9- kortin, jonka tarkoitus on motivoida oppilaita käyttämään kaupungin kulttuuripalveluita itsenäisesti.  Kortin edut liitetään yläkoululaisille jaettavaan harrastuspassiin. Passista lisää informaatiota syksyllä 2020.

Alla vanhoja linkkejä:

Kulttuurikortti rekisteröityminen

kulttuurikortti kirjautuminen

Jätä meille palautetta!