Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku

Taidetestaajat – www.taidetestaajat.fi

Taidetestaajat vie kolmen lukuvuoden ajan (2017-2020) kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset taidevierailuille! Noin 180 000 nuorta saa mahdollisuuden vierailla kahdessa valmiiksi sovitussa kulttuurikohteessa. Etelä-Karjalasta osallistuu n. 1200 kasia lukuvuodessa. Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto tarjoavat kahdeksasluokkalaisille ja heidän opettajilleen vierailuja esimerkiksi oopperaan, teatteriin, konserttiin tai taidenäyttelyyn.

Luokat tekevät yhden vierailun lähialueellaan ja toisen pääkaupunkiseudulle tai pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen. Säätiöt maksavat taidetestaajien matkat ja pääsyliput, ja hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Taidetestaajissa pyritään voittamaan kaikki osallistumisen esteet, jotta nuoret voivat osallistua esimerkiksi liikuntarajoitteista, äidinkielestä tai asuinpaikasta riippumatta.

Oppilaat saavat etukäteen tietoa esityksestä, taiteilijoista ja taidemuodosta. Itse kohteessa nuoret pääsevät tutustumaan taiteen lisäksi siihen, miten taideteos syntyy, millaista on taiteilijan työ tai mitä asioita tapahtuu ennen kuin esitys on valmis. Jälkityöskentely puolestaan auttaa käsittelemään taidevierailulla heränneitä ajatuksia. Kasit toimivat Taidetestaajissa kulttuurikriitikkoina! He arvioivat taidekokemustaan Taidetestaajat-sovelluksella. Nuorten arvioita vierailuista voit käydä lukemassa tästä linkistä

Etelä-Karjalassa mukana olevat taidelaitokset lukuvuonna 18/19 ovat Lappeenrannan taidemuseo yhteistyössä Lappeenrannan kuvataidekoulun kanssa, sekä Avanti! kiertävällä konsertillaan.

Taidetestaajiin haetaan innovatiivisia ja uudenlaisia vierailukokonaisuuksia! Taidealan organisaatiot voivat hakea vierailukohteeksi lukuvuodelle 2019–2020 jättämällä sähköisen hakemuksen Suomen Kulttuurirahaston hakujärjestelmään.  Hakuaika on 15.8.–7.9.2018. Lue lisää www.taidetestaajat.fi 

Lisätiedusteluja voit kysyä Etelä-Karjalan aluekoordinaattorilta Lulu Jokiselta sähköpostitse etela-karjala@taidetestaajat.fi, puhelimitse 040 5027597 tai tulla käymään. Lulun toimipiste sijaitsee Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkun toimistolla osoitteessa Snellmaninkatu 2, 53100 Lappeenranta.

Jätä meille palautetta!