Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku

Taidetestaajat

Kaikki Etelä-Karjalan kahdeksasluokkalaiset ovat mukana Taidetestaajissa kolmen lukuvuoden aikana. Jokaisesta Etelä-Karjalan kunnasta ihan jokainen kasi pääsee kokemaan kaksi korkealaatuista taide-elämystä sekä toimimaan itse taidekriitikkona. Etelä-Karjalan kahdeksasluokkalaisia on noin 12oo oppilasta.
Koko Suomen kahdeksasluokkalaisista 58 489 (99%) on mukana, joten tiedossa on jotain todella suurta!

 

skr_banneri_paraati_980x400_01Taidetestaajat tiedote

Historiansa suurimmassa tukihankkeessa Suomen Kulttuurirahasto tarjoaa kolmelle ikäluokalle kahdeksasluokkalaisia, yhteensä noin 180 000 nuorelle ohjaajineen, mahdollisuuden vierailla kahdessa valmiiksi sovitussa kulttuurikohteessa: oopperassa, teatterissa, konsertissa, taidenäyttelyssä jne. Kaksikielisen hankkeen rahoitukseen osallistuu myös Svenska kulturfonden. Hanketta koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto. Hanke on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmistoa.

Tavoitteena on saada suomalaiset nuoret kokemaan taidetta. Oppilaat saavat etukäteen tietoa esityksestä, taiteilijoista ja taidemuodosta. Taidekokemuksen jälkeen nuoret voivat käydä keskustelua paitsi keskenään myös taiteen tekijöiden kanssa sekä arvioida kokemustaan sosiaalisessa mediassa. Kanavat ovat auki nuorten ajatuksille, oivalluksille, tunteille ja mielipiteille.

Hanke toteutetaan yhdessä Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kanssa, joka vastaa sen koordinoinnista, kuljetusten järjestämisestä ja hallinnoinnista.
Jokaiselle 8. luokalle tarjotaan mahdollisuus kahteen valmiiksi sovittuun vierailuun. Toinen suuntautuu omaan maakuntaan tai lähialueelle, toinen Helsinkiin tai muualle Suomeen. Rahasto maksaa sekä matkat että pääsyliput.
Taidelaitokset hakivat ensimmäisen kerran mukaan hankkeeseen 2.5.-10.6.2016.
Lukuvuoden 2017-2018 taidelaitokset valittiin alkusyksyllä 2016.

Etelä-Karjalasta mukana olevat taidelaitokset lukuvuonna 17/18 ovat Lappeenrannan kaupunginteatteri ja Lappeenrannan taidemuseo.
Lisätiedusteluja voit kysyä Etelä-Karjalan aluekoordinaattorilta Lulu Jokiselta sähköpostitse etela-karjala@taidetestaajat.fi, puhelimitse 040 5027597 tai tulla käymään. Lulun toimipiste sijaitsee Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkun toimistolla osoitteessa Snellmaninkatu 2, 53100 Lappeenranta.

Metkat-lastenkulttuuriviikoilla herätellään luovuutta lukuisissa työpajoissa ja mietitään taidekasvatuksen menetelmiä koulutuksissa

Metkat – viikot tarjoavat työpajoja ja ohjelmaa sekä lapsille että myös lasten ja nuorten kanssa toimiville aikuisille.

Maakunnallisia METKAT- lastenkulttuuriviikkoja vietetään vuosittain viikoilla 46 ja 47 lapsenoikeuksien päivän yhteydessä. Tule mukaan!

Metkat-lastenkulttuuriviikot tarjoavat monipuolista ja laadukasta ohjelmaa kaikille lastenkulttuuritarjonnasta kiinnostuneille koko Etelä-Karjalan alueella. Etelä-Karjalan kuntien, yhdistysten, taiteili­joiden ja alueen lastenkulttuuritoimijoiden yhteistyönä tuottama lastenkulttuuritarjonta koskettaa laajuudessaan kaikkia maakunnan päivähoitoikäisiä lapsia, koululaisia, nuoria ja perheitä.

Lastenkulttuuriviikot nostavat huomioon paikalliset tekijät ja lasten ja nuorten kanssa toimijat. Viikot tarjoavat useita mielenkiintoisia koulutuksia ja työpajoja ympäri maakuntaa.

Jätä meille palautetta!