Metkun tapahtumat

 

METKAT- lastenkulttuuriviikolla muistetaan YK:n Lapsen oikeuksien sopimusta ja lasten kulttuurisia oikeuksia!

 

Vuonna 2021 viikkoa viikkoa vietetään 14. – su 20.11.2022

YK:n kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään sunnuntaina 20. marraskuuta. LOS-juhlia vietetään eri puolilla maakuntaan. Lappeenrannassa Nuijamiehessä alueen lapsijärjestöt ja Metku tarjoavat lapsille ohjelmaa. Tarkemmat tiedot Nuijamiehen tiedotteista tuonnempana. 


Tämän vuoden teema on lapsen oikeus turvallisuuteen.

“Lasten ja nuorten turvallisuuden tunnetta ovat murentaneet Suomessa viime vuosina erityisesti ilmastokriisi, koronapandemia sekä Ukrainan sota. Lasten ja nuorten välinen väkivalta on puhuttanut ja nuoret itse ovat nostaneet esille huoltaan kiusaamisesta sekä toiveitaan mielenterveyden tukemisesta.”

 

Taide ja luova toiminta jäsentävät maailmaa ja luovat turvallisuutta. Digitalisoituvassa yhteiskunnassa lapsella tulee olla mahdollisuus ilmaista itseään muullakin tavoin kuin datan, median ja aikuisten asiakirjojen sanastolla. Tulevaisuudessa yhä useampi työpaikka löytyy luovilta aloilta. Taide kehittää kriittisen ajattelun, empatian ja sosiaalisen vuorovaikutuksen taitoja.

 

Maakunnan kulttuuritoimijat haluavat muistuttaa taide- ja kulttuurisisältöisen toiminnan välttämättömyydestä lapsen kehitykselle ja lapsen kulttuuristen oikeuksien tasavertaisuudesta. Lapsen sosioekonominen tausta tai maantieteellinen sijainti ei saa vaikuttaa siihen, minkälaisia taiteen ja kulttuurin mahdollisuuksia hänelle tarjotaan. Etelä-Karjalassa järjestettävä maakunnallinen Metkat- lastenkulttuuriviikko (vko 46 / ma 14. – su 20.11.2020) edistää tasavertaisia osallisuuden polkuja ja lapsen yhdenvertaista oikeutta kulttuurielämyksiin. 

 

Myös valtakunnan lapsi- ja nuorisojärjestöt nostavat marraskuisen viikon koko maan kattavaksi teemaviikoksi. Muistetaan liputtaa lauantaina 20.11. Lapsenoikeudet.fi – sivustolla on paljon materiaalia päiväkotien ja koulujen käyttöön.

 

Teemaviikon ohjelmasta vastaavat yhteistyössä Etelä-Karjalan kunnat, yhdistykset, taiteilijat ja erilaiset lastenkulttuurin toimijat. Siirry eKarjala-tapahtumakalenteriin alla olevasta linkistä.

 

Etelä-Karjalan tapahtumat


Skip to content