Metkun tapahtumat

 

METKAT- lastenkulttuuriviikolla muistetaan YK:n Lapsen oikeuksien sopimusta ja lasten kulttuurisia oikeuksia!

 

Vuonna 2022 viikkoa vietetään 14. – su 20.11.2022

YK:n kansainvälisen lapsen oikeuksien sopimuksen (LOS) juhlapäivä on sunnuntaina 20. marraskuuta. LOS-juhlia vietetään eri puolilla maakuntaan. Lappeenrannassa lapsijärjestöt ja Metku tarjoavat ohjelmaa kulttuuritila Nuijamiehessä klo 10.30 alkaen


Lapsenoikeudet.fi-sivustolla on materiaalia päiväkotien ja koulujen käyttöön. Tämän vuoden valtakunnallinen teema on lapsen oikeus turvallisuuteen.

“Lasten ja nuorten turvallisuuden tunnetta ovat murentaneet Suomessa viime vuosina erityisesti ilmastokriisi, koronapandemia sekä Ukrainan sota. Lasten ja nuorten välinen väkivalta on puhuttanut ja nuoret itse ovat nostaneet esille huoltaan kiusaamisesta sekä toiveitaan mielenterveyden tukemisesta.”


Maakunnan kulttuuritoimijat haluavat muistuttaa taide- ja kulttuurisisältöisen toiminnan välttämättömyydestä lapsen kehitykselle ja lapsen kulttuuristen oikeuksien tasavertaisuudesta. Lapsen sosioekonominen tausta tai maantieteellinen sijainti eivät saa vaikuttaa siihen, minkälaisia taiteen ja kulttuurin mahdollisuuksia hänelle tarjotaan. Etelä-Karjalassa järjestettävä maakunnallinen Metkat- lastenkulttuuriviikko (vko 46 / ma 14. – su 20.11.2022) edistää tasavertaisia osallisuuden polkuja ja lapsen yhdenvertaista oikeutta kulttuurielämyksiin. 

 

Etelä-Karjalan tapahtumat

Skip to content