Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku

METKAT- lastenkulttuuriviikko

Maakunnallisia METKAT- lastenkulttuuriviikkoja vietetään vuosittain viikolla 47 lapsenoikeuksien päivän yhteydessä.

Lataa itsellesi Metkun Lasten oikeuksien sopimus_julistepohja: Metku LOS Julistepohja

Metkat- lastenkulttuuriviikon lasten oikeuksien juliste: METKAT_LOS_poster

Vuonna 2019 YK:n Lapsen oikeudet täyttävät 30 vuotta! Etelä-Karjalassa lapsen oikeuksia vietetään Metkat-lastenkulttuuriviikoilla, jolloin tarjolla on monipuolista ja laadukasta ohjelmaa kaikille lastenkulttuuritarjonnasta kiinnostuneille. Etelä-Karjalan kuntien, yhdistysten, taiteili­joiden ja alueen lastenkulttuuritoimijoiden yhteistyönä tuottama lastenkulttuuritarjonta koskettaa laajuudessaan kaikkia maakunnan päivähoitoikäisiä lapsia, koululaisia, nuoria ja perheitä.

Lastenkulttuuriviikot nostavat huomioon lasten kulttuuriset oikeudet, paikalliset tekijät ja lasten ja nuorten kanssa toimijat.

Kurkkaa ajankohtaiset tapahtumat:   tapahtumat.ekarjala.fi/tapahtumat

 

Koko sivun valokuva

 

Loistava näyttely! Metkun Snellussa

Snellmaninkatu 2, 53100 Lappeenranta

Avoinna ma-pe klo 10 – 15

Lastenkulttuurikeskus Metkussa pääsee Lappeenrannan 370-vuotisjuhlavuoden loppupuolella tutustumaan kolmen eteläkarjalaisen taiteilijan yhteisnäyttelyyn.

Loistavassa näyttelyssä” on esillä Pilvi Valtosen runollista sanataidetta, Viivi Kiiskisen tekstiiliteoksia sekä Tiinalotta Särmölän rautalankaveistoksia, puupiirroksia ja pimeässä hohtavaa UV-taidetta. Kiiskiseltä ja Särmölältä on mukana näyttelyvieraita osallistavia kosketeltavia teoksia, jotka rohkaisevat kaikenikäisiä toiminnallisiin taide-elämyksiin. Näyttelystä löytyy myös piirustuspiste, jossa kävijät voivat kuvittaa oman taideteoksen Valtosen runon inspiroimana.

Pilvi Valtonen on lappeenrantalainen runoilija ja loruilija, sanojen kääntelijä ja vääntelijä. Hän toimii sanataidekouluttajana lastenkulttuurikeskus Metkussa ja on tunnettu kehittämistään toiminnallisista lorutuokioista. ”Loistava näyttely” on Valtosen ensimmäinen ryhmänäyttely, johon hän valinnut uudempia ja vanhempia tekstejään.

Viivi Kiiskinen asuu ja työskentelee Ruokolahdella. Kiiskinen on vuonna 2014 Saimaan ammattikorkeakoulusta valmistunut kuvataiteilija, joka tekee muun muassa pinkkejä teoksia, installaatioita, seinämaalauksia ja tekstiilitaidetta. Työskentelyssään hän käyttää mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja ja värejä. Kiiskinen toimii myös kuvataiteen tuntiopettajana Kimpisen koulussa ja erilaisten taidetyöpajojen vetäjänä.

Tiinalotta Särmölä on lappeenrantalainen Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulusta 2005 valmistunut kuvataiteilija. Hän on osallistunut useisiin taidenäyttelyihin ja työskennellyt kuvataiteilijana tehden puupiirroksia, rautalankaveistoksia, maalauksia ja logosuunnittelua. Särmölä toimii taideopettajana Etelä-Karjalan Lastenkulttuurikeskus Metkulla, Etelä-Karjalan kansalaisopistolla ja Lappeenrannan kuvataidekoululla. Särmölä on työskennellyt vuoden 2019 aikana UV-taiteen parissa, jota hänellä on esillä myös Loistavassa näyttelyssä. Erilaiset tekniikat ja teokset käyvät vuoropuhelua keskenään henkien luonnon läheisyyttä ja tuoden kaivattua valoa pimeyden keskelle.

Metku Loistava Näyttely Juliste (Esitys) (ID 70247)

Tervetuloa tutustumaan näyttelyymme!

Ystävällisin terveisin,

Pilvi Valtonen, runoilija ja sanataiteilija

Viivi Kiiskinen, kuvataiteilija AMK

Tiinalotta Särmölä, kuvataiteilija AMK

 

 

 

Jätä meille palautetta!