Rautjärvi

Rautjärvi

Kulttuurin ja taiteen kokemukset kuuluvat tasavertaisesti kaikille.

Voiko peruskoulun läpäistä näkemättä teatteriesitystä, konserttia tai käymättä kirjastossa? Mikä on koulun vastuu ja mahdollisuus lasten ja nuorten tasavertaisesti saavuttavassa kulttuurikasvatuksessa?

Opetus- ja kulttuuriministeriön tavoitteena on saada kulttuurikasvatussuunnitelma jokaiseen Suomen kuntaan.

Kulttuuri- ja taidekasvatussuunnitelma Kulttuuripolku on opettajille tarkoitettu työkalu. Kulttuuripolulla oppilas tutustuu peruskoulun aikana eri taidemuotoihin ja oman kuntansa/alueensa kulttuuriin. Kulttuuripolku on ikäluokittain ja ohjelmallisesti etenevä esitys siitä, mitä taidelajia ja/tai kulttuurisisältöä kullekin vuosiluokalle voisi tarjota. Etelä-Karjalassa toimintaa koordinoi Lastenkulttuurikeskus Metku. Toimintaa rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja alueen kunnat.

Kurkkaa Suomen kunnissa toimivia Kulttuuripolkuja.

Rautjärvellä järjestetään lasten ja nuorten tapahtumia ympäri vuoden. Osa tapahtumista järjestetään kouluissa ja päiväkodeissa arkipäivinä. Antiikki ja Keräily Kesäpäivillä on perinteisesti sunnuntaina lastenohjelmaa Kesäpihalla. Kulttuuriviikolla on lapsille ohjelmaa eri puolilla kuntaa.

 

Lapset ja nuoret pääsevät harrastamaan musiikkia ja kuvataiteita Kansalaisopistossa. Opistossa annetaan kuvataiteen perusopetusta ja soitto-opetusta (esim. pianonsoitto ja bändisoitto). Rautjärveläisillä lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus myös päästä kunnan tukemana Imatran musiikkiopistoon opiskelemaan.

 

Lisätietoja Rautjärven tulevista tapahtumista saa tapahtumakalenterista.


Metku-yhteyshenkilö Rautjärvellä
Kaisa Myllymäen sijaisena Liina Luumi
Liina Luumi(at)rautjarvi.fi
puh. 040 506 3893

Skip to content