Lappeenranta

Lappeenranta

Kulttuurin ja taiteen kokemukset kuuluvat tasavertaisesti kaikille.

Lappeenrannan kulttuurikasvatusohjelma Kulttuuripolku.

Kulttuurikasvatusohjelma Kulttuuripolun tavoitteena on antaa jokaiselle peruskoulun oppilaalle mahdollisuus tutustua kulttuuritarjontaan ja taiteen mahdollisuuksiin omassa kunnassa. Palvelu on kouluille maksuton.

Kulttuuripolku

Kulttuuripolku on esi – ja peruskoulun oppilaille suunnattu kulttuuri- ja taidekasvatusohjelma. Oppilaille järjestetään kouluaikana vierailuja ja työpajoja kaupungin kulttuurilaitoksiin, taiteen perusopetusta antaviin oppilaitoksiin ja taideyhdistyksiin. Osa pajoista toteutetaan myös kouluilla. Vierailukokonaisuudet on suunniteltu yhdessä kulttuurilaitosten, taiteen perusopetusyksiköiden, taiteilijoiden ja opettajien kanssa. Pajavierailut järjestetään koulupäivien aikana ja niiden sisällöt ja teemat pohjautuvat opetussuunnitelmiin. Vierailuihin kuuluu maksuttomat kuljetukset.

 

Tavoitteena on antaa jokaiselle esi – ja perukoululaiselle mahdollisuus tutustua oman kaupungin kulttuuritarjontaan ja taiteenharrastamisen mahdollisuuksiin. Kulttuuripolku kattaa kaikki taiteen osa- alueet. 9-luokkalaiset saavat lisäksi K9- kortit, joiden tarkoitus on motivoida oppilaita käyttämään kaupungin kulttuuripalveluita itsenäisesti. Kortilla pääsee osallistumaan maksutta kaupungin kulttuurilaitosten tarjontaan sekä sillä saa kahden euron alennuksen elokuvateatteri Nuijamiehen ja Kino-aulan elokuvalipuista. K9-kortilla ei voi tehdä ryhmävarauksia!

Lue lisää K9-kortista

Syksyn 2016 kulttuuripolkupajat Pedanet / Lappeenranta / Yhteistyötilat: Kulttuuripolku syksy 2016 

Mikä on Kulttuuripolku? Katso video:

 

WILLIPASSI

”Kis Kis Kippurahäntä. Huomenna mennään Lappeenrantaan.
Mitä sinne tekemään, kissanpoikia pesemään.”

Lappeenrannan yleinen kulttuuritoimi on yhdessä Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus METKU:n sekä taidegraafikko Heli Pukin kanssa tuottanut aivan uudenlaiset tavan lapsiperheille tutustua Lappeenrantaan. Willipassi kutsuu vanhimman Suomessa tunnetun markkinalorun riimein sekä taidegraafikko Heli Pukin oivaltavin puuhatehtävin tutustumaan Lappeenrantaan, maamme vetovoimaisimman kesä- ja turistikaupunkimme kiinnostaviin kohteisiin. Puuhakirjan kuvakerronta ylittää kielirajat ja antaa lapsen luovuudelle tilaa.
Willipassi on jokaisen lapsiperheen ulottuvilla ja sitä voi kysellä Ideristä (Kauppakatu 25).

Maailma on tilkkutäkki -menetelmäopas

Opas sisältää kaksi työpajamenetelmää, jotka liittyvät monikulttuurisuuteen, suvaitsevaisuuteen ja kädentaitoihin.

Menetelmät on suunniteltu päiväkoti-ikäisille.
Lisätietoa lastenkulttuurisivustolla.

Skip to content