Metku - Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus

 

Lappeenranta

 

 Metkun toimintaa Lappeenrannassa:

 

 Kuorojuttu: METKUILLAAN- suurkuorokonsertit

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkun Kuorojuttu on elvyttänyt lasten ja nuorten kuorotoimintaa Lappeenrannassa. Parin vuoden ajan on muodostettu lapsi- ja nuorisokuoroja eri puolella Lappeenrantaa. Kuorojutun ensisijainen tarkoitus on rohkaista ja saada lapset ja nuoret laulamaan sekä tarjota heille siihen mahdollisuus. Tyyli ja keinot ovat vapaita, tärkeintä on ollut saada lapset ja nuoret musiikin tekemisen pariin, sekä luoda yhdessä kokemisen ilon tunne. Kuorojutun taiteellisina johtajina toimii Sari Kaasinen. Vuonna 2014 Metkuillaan konsertti Lappeenrannan urheilutalolla tiistaina 18.2.2014 klo 11 ja klo 18. Klo 11 konsertti on tarkoitettu koulu-ja päiväkotiryhmille. Klo 18 konserttiin lippuja myy www.lippupalvelu.fi 

Metkuillaan - konsertin tunnelmia vuodelta 2013

 

WILLIPASSI

”Kis Kis Kippurahäntä. Huomenna mennään Lappeenrantaan.
Mitä sinne tekemään, kissanpoikia pesemään.”

Lappeenrannan yleinen kulttuuritoimi on yhdessä Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus METKU:n sekä taidegraafikko Heli Pukin kanssa tuottanut aivan uudenlaiset tavan lapsiperheille tutustua Lappeenrantaan. Willipassi kutsuu vanhimman Suomessa tunnetun markkinalorun riimein sekä taidegraafikko Heli Pukin oivaltavin puuhatehtävin tutustumaan Lappeenrantaan, maamme vetovoimaisimman kesä- ja turistikaupunkimme kiinnostaviin kohteisiin. Puuhakirjan kuvakerronta ylittää kielirajat ja antaa lapsen luovuudelle tilaa.
Willipassi on jokaisen lapsiperheen ulottuvilla ja sitä voi kysellä Tyyki – puodista Linnoituksesta, Hiekkalinnan kahviosta, Pusupuiston kioskista, Kahvila Kafiinasta Satamatorilla, Ideristä (Kauppakatu 25) sekä Lappeenrannan kulttuuritoimistolta (Snellmaninkatu 2. )

 

Metku-kuoro avasi Lappeenrannan valtakunnalliset laulukilpailut

1.1.2013

Metku-kuoro esiintyi Lappeenrannan valtakunnallisten laulukilpailujen avajaisissa uudenvuodenpäivänä Lappeenrannan kaupungintalolla.Laulukilpailujen avajaisissa esiintyi 90 Metku-kuorolaista ja he  esittivät kuoron taiteellisen johtajan Sari Kaasisen johdolla Metkuillaan ja Tämä kylä kappaleet sekä lauloivat lopuksi yhdessä  juhlayleisön kanssa Karjalaisten laulun.

Hiekkalinnan arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatusprojekti
Lastenkulttuurikeskus Metku ja Wirma Lappeenranta vetävät
Hiekkalinnan arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatusprojektia yhdessä Lappeenrannan päiväkotien ala- ja yläkoulujen kanssa. Lapset ohjataan tekemään Hiekkalinnan ja sen ympäristön arkkitehtuuri- ja toimintasuunnitelmaa, jonka pohjalta pääarkkitehti tekee  luonnoksen seuraavan kesä Hiekkalinnasta ja sen ympäristöstä. Hiekkalinna toteutaan kesällä lasten suunnitelman mukaisesti. Hiekkalinnan yhteyteen kootaan vuosittain myös näyttely, jossa on esillä kaikkien projektiin osallistuneiden lasten työt.

Kesän 2013 teema on Kalevala. Hiekkalinnan avajaiset lauantaina 8.6. Silloin aukeaa myös lasten taideteosten näyttely. Tarkempi aikataulu http://hiekkalinna.lappeenranta.fi - sivuilta 

 

Maailma on tilkkutäkki -menetelmäopas

Opas sisältää kaksi työpajamenetelmää, jotka liittyvät monikulttuurisuuteen, suvaitsevaisuuteen ja kädentaitoihin.

Menetelmät on suunniteltu päiväkoti-ikäisille.
Lataa opas Tilkkutäkki - menetelmäopas

Kulttuuripolku
Kulttuuripolku on eruskoulun oppilaille suunnattu kulttuuri- ja
taidekasvatusohjelma. Oppilaille järjestetään kouluaikana vierailuja ja työpajoja kaupungin kulttuurilaitoksiin, taiteen perusopetusta antaviin oppilaitoksiin ja taideyhdistyksiin. Vierailukokonaisuudet on suunniteltu yhdessä kulttuurilaitosten, taiteen perusopetusyksiköiden, taiteilijoiden ja opettajien kanssa. Pajavierailut järjestetään koulupäivien aikana ja niiden sisällöt ja teemat pohjautuvat opetussuunnitelman Ihmisenä kasvamisen-aihekokonaisuuteen. Vierailuihin kuuluu maksuttomat kuljetukset.

Tavoitteena on antaa jokaiselle perukoululaiselle mahdollisuus tutustua oman kaupungin kulttuuritarjontaan ja taiteenharrastamisen

mahdollisuuksiin. Kulttuuripolku kattaa kaikki taiteen osa- alueet ja työpajat on tarkoitettu 1.- 8.lk. 9.lk ei järjestetä työpajoja, vaan

he saavat K9- kortit, joiden tarkoitus on motivoida oppilaita käyttämään kaupungin kulttuuripalveluita itsenäisesti. Kortilla pääsee osallistumaan maksutta kaupungin kulttuurilaitosten tarjontaan sekä sillä saa kahden euron alennuksen elokuvalipuista.


KULTTUURIPOLUN OPETTAJAN OPAS LUKUVUODELLE 2012 ON JAETTU JOKAISELLE PERUSKOULUN OPETTAJALLE LAPPEENRANNASSA. UUSI OPETTAJAN OPAS ON SAATAVILLA SIVUSTON LADATTAVAT -OSIOSTA.
Kulttuuripolku - palautelomake 

 

 

 

2010 © Metku - Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus
Sivuston toteutus: Mainostoimisto 4F