Metku - Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus

 

Lappeenranta

 

Kulttuurin ja taiteen kokemukset kuuluvat tasavertaisesti kaikille.

 

Kiitos kaikille Metkat - lastenkulttuuriviikkojen kävijöille ja ohjelman tuottajille!

Metkoja juttuja tarjolla taas ensi vuonna. 

 Metkun muu toimintaa Lappeenrannassa:

 

 Lappeenrannan kulttuurikasvatusohjelma Kultturuuipolku.

Kulttuuripolku uudistuu lukuvuonna 2014-2015. Palvelu laajenee esiopetukseen ja yläkoulujen pajatarjontaa lisätään. Tutustu Kulttuuripolkuun: https://www.youtube.com/watch?v=egIsE4XZsLs 

Kulttuuripolun Opettajan opas lukuvuodelle 2014-2015. Myös Ladattavat - kansiossa.

 

Kuorojuttu: METKUILLAAN- suurkuorokonsertit tiistaina 17.2.2015

Koululaiskonsertti klo 11 on täynnä.

Klo 18 konserttiin joulukuun alusta liput www.lippupalvelu.fi.

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkun Kuorojuttu on elvyttänyt lasten ja nuorten kuorotoimintaa Lappeenrannassa. Parin vuoden ajan on muodostettu lapsi- ja nuorisokuoroja eri puolella Lappeenrantaa. Kuorojutun ensisijainen tarkoitus on rohkaista ja saada lapset ja nuoret laulamaan sekä tarjota heille siihen mahdollisuus. Tyyli ja keinot ovat vapaita, tärkeintä on ollut saada lapset ja nuoret musiikin tekemisen pariin, sekä luoda yhdessä kokemisen ilon tunne. Kuorojutun taiteellisina johtajina toimii Sari Kaasinen. Vuonna 2014 Metkuillaan konsertit järjestettiin Lappeenrannan urheilutalolla tiistaina 18.2.2014 klo 11 ja klo 18.

Metkuillaan - konsertin tunnelmia vuodelta 2014

Metkuillaan - konsertin tunnelmia vuodelta 2013

 

WILLIPASSI

”Kis Kis Kippurahäntä. Huomenna mennään Lappeenrantaan.
Mitä sinne tekemään, kissanpoikia pesemään.”

Lappeenrannan yleinen kulttuuritoimi on yhdessä Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus METKU:n sekä taidegraafikko Heli Pukin kanssa tuottanut aivan uudenlaiset tavan lapsiperheille tutustua Lappeenrantaan. Willipassi kutsuu vanhimman Suomessa tunnetun markkinalorun riimein sekä taidegraafikko Heli Pukin oivaltavin puuhatehtävin tutustumaan Lappeenrantaan, maamme vetovoimaisimman kesä- ja turistikaupunkimme kiinnostaviin kohteisiin. Puuhakirjan kuvakerronta ylittää kielirajat ja antaa lapsen luovuudelle tilaa.
Willipassi on jokaisen lapsiperheen ulottuvilla ja sitä voi kysellä Hiekkalinnan info-pisteestä, Ideristä (Kauppakatu 25) sekä Lappeenrannan kulttuuritoimistolta (Snellmaninkatu 2. ).

 

 Hiekkalinnan arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatusprojekti 

Lastenkulttuurikeskus Metku, Wirma Lappeenranta ja Hiekkalinnan tuottaja tekevät yhteistyötä kesän Hiekkalinnalla.Metku tuottaa taidetyöpajoja Hiekkalinnalle.  Seuraa projektia http://hiekkalinna.lappeenranta.fi - sivuilta

 

 Maailma on tilkkutäkki -menetelmäopas

Opas sisältää kaksi työpajamenetelmää, jotka liittyvät monikulttuurisuuteen, suvaitsevaisuuteen ja kädentaitoihin.

Menetelmät on suunniteltu päiväkoti-ikäisille.
Lataa opas Tilkkutäkki - menetelmäopas

Kulttuuripolku
Kulttuuripolku on esi - ja peruskoulun oppilaille suunnattu kulttuuri- ja taidekasvatusohjelma. Oppilaille järjestetään kouluaikana vierailuja ja työpajoja kaupungin kulttuurilaitoksiin, taiteen perusopetusta antaviin oppilaitoksiin ja taideyhdistyksiin. Osa pajoista toteutetaan myös kouluilla. Vierailukokonaisuudet on suunniteltu yhdessä kulttuurilaitosten, taiteen perusopetusyksiköiden, taiteilijoiden ja opettajien kanssa. Pajavierailut järjestetään koulupäivien aikana ja niiden sisällöt ja teemat pohjautuvat opetussuunnitelman Ihmisenä kasvamisen-aihekokonaisuuteen. Vierailuihin kuuluu maksuttomat kuljetukset.

Tavoitteena on antaa jokaiselle esi - ja perukoululaiselle mahdollisuus tutustua oman kaupungin kulttuuritarjontaan ja taiteenharrastamisen mahdollisuuksiin. Kulttuuripolku kattaa kaikki taiteen osa- alueet. 9-luokkalaiset saavat lisäksi K9- kortit, joiden tarkoitus on motivoida oppilaita käyttämään kaupungin kulttuuripalveluita itsenäisesti. Kortilla pääsee osallistumaan maksutta kaupungin kulttuurilaitosten tarjontaan sekä sillä saa kahden euron alennuksen elokuvalipuista.

 

 UUSIN OPETTAJAN OPAS ON SAATAVILLA SIVUSTON LADATTAVAT -OSIOSTA. 

Kulttuuripolku - palautelomake 

 

 

 

2010 © Metku - Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus
Sivuston toteutus: Mainostoimisto 4F