Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku

Kulttuuriharrastuksia

 

Jos yhteystietosi puuttuvat rekisteristämme ja haluaisit ne näillä sivuilla julkaistavaksi, lähetä viesti osoitteeseen:
lastenmetku@lappeenranta.fi.

Työpajat

MAAILMA ON TILKKUTÄKKI - Eri taiteen alojen monikulttuurisuutta ja erilaisuuden ymmärtämistä painottavat työpajat päiväkodeille ja kouluille.

Työpajojen tilauskäytännöt vaihtelevat kunnittain. Jokaisella kunnalla on oma kiintiönsä. Pajat tilataan ja varmistetaan aina kunnan Metku-yhteyshenkilön kautta. Kuntien yhteyshenkilöt Yhteystiedot - välilehden kautta.

Lappeenrannassa Tilkkutäkki-työpajoja tarjotaan erityisesti päiväkodeille, yläkouluille, erityisryhmille Ja haja-asutusalueelle.

MAAILMA ON TILKKUTÄKKI

askartelu-Ja käsityöpajat

draamatyöpajat

kuvataidetyöpajat

musiikkityöpajat

sanataidetyöpajat

sarjakuvatyöpajat

sirkustyöpajat

tanssityöpajat

valokuvatyöpajat

ympäristötaidetyöpajat

muut pajat

 

Menetelmäoppaita

Lastenkulttuurin menetelmäoppaita opettajille Ja lastenohjaajille 
Lastenkulttuuri-verkostossa on syntynyt useita innovatiivisia taidekasvatusmenetelmiä eri taiteenaloilta. Osa niistä on jalostettu kirjalliseen muotoon menetelmäoppaiksi. Menetelmäoppaan avulla taidekasvattaja, opettaja tai ohjaaja voi toteuttaa uudenlaisen työpajan, toimintatavan tai taidehetken lasten tai nuorten kanssa. Kay kurkkaamassa Lastenkulttuuri-verkoston nettisivut ja loyda omasi täältä.

WILLIPASSI

”Kis Kis Kippurahäntä. Huomenna mennään Lappeenrantaan.
Mitä sinne tekemään, kissanpoikia pesemään.”

Klikkaa kuvaa päästäksesi käsiksi Willipassin sisältöön!

 

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus METKU on yhdessä taidegraafikko Heli Pukin kanssa tuottanut aivan uudenlaiset tavan lapsiperheille tutustua Lappeenrantaan. Willipassi kutsuu vanhimman Suomessa tunnetun markkinalorun riimein sekä taidegraafikko Heli Pukin oivaltavin puuhatehtävin tutustumaan Lappeenrantaan, maamme vetovoimaisimman kesä- ja turistikaupunkimme kiinnostaviin kohteisiin. Puuhakirjan kuvakerronta ylittää kielirajat ja antaa lapsen luovuudelle tilaa.

Jätä meille palautetta!